fugle

Fugle af alle arter set igennem mit Canon objektiv

Fotografering af fugle og vandfugle er en fantastisk hobby der kræver tålmodighed, observation, en god portion held og teknisk godt fotogrej.

Hvem holder ikke af at betragte rovfugle cirkle rundt på den blå himmel eller når man kigger ud af vinduet i stuen eller i køkkenet, så er der ikke noget så herligt som at se havens fugle trippe rundt i deres egen fugleverden. De samler ting til reden, passer deres æg eller har fundet en orm.
Det er hyggeligt og meditativt at følge med i.

For at tiltrække fugle i haven er det vigtigt at have en fuglevenlig have, der er designet og tilrettelagt for at tiltrække og støtte fuglelivet. Denne type have fokuserer på at skabe et miljø, der er attraktivt og sikkert for fugle, og som giver dem føde, ly og vand.

Nogle af nøgleelementerne i en fuglevenlig have inkluderer:

  • Planter og træer: Valg af planter, der producerer frugt, bær eller frø, som fugle kan spise. Blomster, der tiltrækker insekter, kan også være gavnlige, da de tiltrækker fødekæden for fuglene.

  • Vandkilder: Vand er vigtigt for fugle, så haveelementer som fuglebade,  selv en enkel vandskål kan tiltrække dem til haven.

  • Skjulesteder: Buske, træer eller tætte planter giver steder, hvor fugle kan bygge reder og finde ly og beskyttelse mod rovdyr.

  • Undgå brug af skadelige kemikalier: Fugle kan være følsomme over for visse kemikalier og pesticider. En fuglevenlig have forsøger at undgå eller minimere brugen af skadelige stoffer.

  • Foderstationer: At tilbyde fuglebaserede foderstationer som fugleborde eller foderkugler kan være en hjælp i perioder, hvor naturlig føde kan være knap.

At have en fuglevenlig have ikke kun tilbyder en fornøjelse ved at se og observere fuglelivet, men det kan også bidrage til at opretholde et økosystem, der er mere afbalanceret og varieret.

Du finder også billeder i galleriet af forskellige vandfugle f.eks. ænder, gæs og svaner som vi møder dem på enge, i søer, i parken og på havet.

Jeg kan bestemt ikke prale af at være fuglekender så har i flere tilfælde gættet på fuglearten så bær over med mig hvis jeg ikke lige har navngivet arten korrekt

Til at tage billeder til mit fuglegalleri har jeg bl.a benyttet følgende fotogrej

Kamerahuse:
Canon EOS 5D Mark IV
Canon EOS 7D

Objektiver:
Canon EF 400mm f/5.6L USM
Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM
Canon EF 24-105 f/4L IS II USM

DOF

Tilbage til start