hjorte i dyrehaven

Hjortesafari i Dyrehaven

Hjortesafari i Jægersborg Dyrehave

Under kyndig vejledning af naturfotograf Lars Gejl var vi på Hjortesafari i Dyrehaven jagtlandskab og jagtslot.

Det lykkedes at få nogle gode “skud” på både Kronhjort og Dåhjort

Lidt om Dyrehaven (klik på link i bunden af siden)

Jægersborg Dyrehaves største seværdighed er kronhjorte i brunst. Der er næppe noget sted i verden, hvor man kan komme så tæt på vildtlevende krondyr, dådyr og sikahjorte som her, også i brunsttiden. Men man skal respektere dem som vilde dyr og f.eks. undlade at fodre dem.

Det var Frederik 3., der i 1669 nedlagde Stokkerup landsby, fik opført et solidt hegn rundt om dens jorder og fik drevet kronhjorte og dåvildt ind bag hegnet for at kunne gå på jagt i sin dyrehave, som hans søn, Christian 5., udvidede og indrettede til parforcejagt.

I dag er der ca. 300 kronhjorte og 1.600 stykker dåvildt, der stort set nedstammer fra de oprindelige dyr, samt 100 sikahjorte, som er en asiatisk art, der blev indført i 1923. De færdes i flokke, der for dådyrenes vedkommende kan være på flere hundrede dyr, på Eremitagesletten.

Det er hjortene, der har formet Dyrehavens åbne landskab og frie udsyn ved at afbide alt, hvad de kan nå af blade, skud, små træer og planter. Der nedlægges hvert år et antal dyr for at opretholde netop denne balance og for at holde bestanden sund. Hvordan der ville se ud uden hjorte, kan man se i Fortunens Indelukke, hvor de ikke kan komme.

Fotogrej:
Canon EOS 5D MK IV
Canon 400mm 5.6 L USM

Lidt om Dyrehaven

Tilbage til start