Pas På!
Asbest – Arbejde
Ingen adgang for uvedkommende

 

Nostalgiske billeder fra min tid tilbage i 80’erne da jeg havde firmaet Dansk Asbest Demontage

Vi var blandt pionererne på et spirende marked  for asbestsanering af karlit- og asbestlofter i skoler og daginstitutioner.

Af de andre “konkolegaer” på markedet dengang husker jeg bl.a Abvac, Danservice, Hoyer Service, Karl Popp og Vig Rengøring.

Flere af disse firmaer er fortsat aktive på markedet i dag og har nu udvidet deres ekspertise til også at kunne tilbyde bl.a PCB-Sanering og skimmelsanering.

Der var nok at lave til alle firmaerne dengang da det gik op for miljømyndighederne at asbest i bygninger var sundhedsskadeligt og alle berørte bygninger skulle saneres helst “sommeren over”

Panikken bredte sig hurtigt blandt bygningernes daglige brugere da sundhedsfaren blev kendt og da det ikke kunne ikke gik hurtigt nok med at få pillet lofterne ned af professionelle firmaer, begyndte velmenende institutionspersonale selv at pille asbestlofter ned kun iført et “kaffefilter” for næse og mund.

Mange boilerrum og varmecentraler blev også asbestsaneret i forbindelse med konvertering til fjernvarme i Københavnsområdet.

Karl Popp

Tilbage til start

Abvac